Chris Segers

presentator | content creator

Opamentory

Mijn opa is een levende legende. Een wijze man en ook een hele grappige man. Dat wil je vasthouden. Nooit meer los laten. Menselijkerwijs gesproken is hij er over 10 jaar niet meer en ik kan niet met de gedachte leven het alleen te moeten doen met wat herinneringen die steeds vager worden. Of een foto op de schouw. Nee ik wil een levend aandenken waarbij ik zijn stem nog kan horen en zijn emotie kan zien. Zodat ik nu, maar ook later, iets heb om naar terug te kijken samen met mijn kinderen, kleinkinderen en vrienden. Hiermee koester ik mijn roots en leer ik van mijn opa. Het weten waar je naar toe gaat zonder te vergeten waar je vandaan komt. 

Ik werd getriggerd door de gedachte, toen mijn vader zei: ‘Chris, dit had ik zo graag van mijn vader willen hebben, alleen die is er helaas niet meer.’ Ik heb dit nu van mijn opa gemaakt, de vader van mijn moeder, en ik ben zo blij dat we dit op beeld hebben. Omdat ik zie hoe waardevol het is, wil ik ook zo’n portret van jullie oma maken. 

Een Opamentory is een portret van je opa of je oma. Een blijvende herinnering. Geen foto op de schouw maar een video met zijn of haar levensverhalen, levenslessen en anekdotes. 

© 2024 Chris Segers

Thema door Anders Norén